Jaroslava Haladová

Šéfredaktorka

Narodila se v roce 1981 v Klatovech. Vystudovala PedF UK, obor český jazyk a literatura – základy společenských věd. V rozhlase se pohybuje od roku 2000. Prošla oddělením elévů, přes natáčení anket na ulicích a stříhání na páscích se propracovala k delším příspěvkům i pokročilejším technologiím. Spolupracovala s různými stanicemi Českého rozhlasu, v roce 2005 nastoupila coby redaktorka na ČRo Vltava. Řadu let se autorsky i dramaturgicky podílela na přípravě programové řady Čajovna.

Čtěte také

Od října 2017 do začátku roku 2019 se starala o dramaturgii a denní vysílání kulturního magazínu ArtCafé, živě vysílaného odpoledního kulturně publicistického pořadu stanice Vltava. Od února 2019 tuto stanici vede jako šéfredaktorka.

Natočila několik rozhlasových dokumentů, především pro ČRo Dvojku, za dokumentární reportáž Supermarket na kolečkách o posledních pojízdných prodejnách v Česku si odnesla hlavní cenu v kategorii Publicistika na soutěžní přehlídce REPORT 2008. V roce 2012 absolvovala roční školu tvorby rozhlasového dokumentu EBU Master School on Radio Features, kterou zakončila featurem Život jako hra, portrétem mezinárodně úspěšného pokerového hráče Martina Staszka.

Spolupracovala s Českou televizí, jako redaktorka a režisérka se podílela na přípravě publicistických magazínů Fokus ČT24 a kult_off.

Ve volných chvílích se ráda věnuje procházkám po moderní architektuře, výletům do hor a lesů nebo čtení detektivek.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové