Proč fotí Tomáš Třeštík na balkoně?

5. leden 2012

Balkon má u svého bytu kdekdo. Ovšem jen na jednom balkoně v Praze 7 to doslova žije, když jeho majitel právě zde pravidelně fotí své návštěvy u zábradlí. V současnosti už má bohatý archiv snímků nejrůznějších nejen slavných, ale i neznámých osob a větších či menších skupin.

Řeč je o Tomáši Třeštíkovi (nar. 1978), který bude hostem Čajovny s datem 5. ledna. Syn dokumentaristky Heleny Třeštíkové a architekta Michaela Třeštíka pokračuje v rodinné umělecky laděné tradici - vystudoval obor fotografie na FAMU. Kromě zmíněné série se zabývá především reklamou a také zvěčňuje aktéry filmů své maminky.

Posluchači tak budou moci nahlédnout do zákulisí natáčení právě jeho očima. Už dříve při setkání s moderátorkou Kateřinou Rathouskou vzpomínal třeba na moment z dětství, kdy jim kriminálník René Plášil vykradl byt a sebral peníze i jeho mladší sestře Hance (dnes producentce a autorce projektu Manželské etudy nového milénia). Přestože je tento antihrdina dokumentu bezesporu nevyléčitelný lump, lhář a podvodník, Tomáš ho po letech vyfotil na plakát tak, že při pohledu na něj nejspíš ožilo nejedno ženské srdce.

02518609.jpeg

Během povídání pozve také na Soukromý vesmír – nový a zároveň nejdelší časosběrný počin Heleny Třeštíkové, který mapuje osudy jedné rodiny celých 37 let a do kin půjde 26. ledna.

Vedle těchto témat se z rozhovoru dozvíte, proč si host Čajovny nechal v listopadu narůst knír a čeho se týká akce Movember nebo zda se on sám někdy stal modelem a jak se cítí před objektivem.

autor: krs
Spustit audio