Kateřina Rathouská

kreativní producent

Co dělám v rozhlase:

Od ledna 2013 se stala součástí Tvůrčí skupiny literárně-dramatické tvorby, kde se zaměřuje především na dramaturgii minutových her (za svůj projekt byla oceněna Cenou generálního ředitele). Předchozích jedenáct let pracovala na Vltavě jako slovesná redaktorka. V roce 2002 s podporou několika kolegů vytvořila programovou řadu Čajovna, za kterou dostala Cenu programového ředitele. V současnosti moderuje úterní vydání pořadu (od 19 do 20 hodin), do studia si obvykle zve hosty z oblasti kultury (divadlo, česká a světová literatura).

Občas píše divadelní recenze do novin, krátké rozhlasové hry, pohádky a fejetony, v předchozích letech se též podílela jako redaktorka a dramaturgyně na několika hudebních magazínech České televize.

Další ocenění:
Minutové hry Daniely Fischerové Jak vyhynuli štulíci a Petra Hudského Domácí porod v dramaturgii Kateřiny Rathouské a režii Aleše Vrzáka získaly 2. a 3. místo v kategorii Short Forms na mezinárodní rozhlasové přehlídce Prix Marulić 2013.

Před rozhlasem:

Vystudovala Vyšší odbornou školu publicistiky a Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy (obory český jazyk a literatura a divadelní věda). S různými stanicemi Českého rozhlasu externě spolupracovala už od podzimu 1995.

Všechny články

Stránky