Nový měsíčník Přímá linka Rudy Linka!

20. leden 2016

19. ledna startuje rozhlasový pořad Rudyho Linky "Přímá linka". Ve vysílání autor představí mix jazzové klasiky stejně jako nové projekty jeho oblíbených umělců. Linkova hluboká znalost a vášeň pro hudbu všech stylů se zaměří zejména na jazz.

*Pořad Přímá linka vysíláme vždy třetí úterý v měsíci od 17:45 na stanici ČRo Vltava!

O své oblíbené hudbě Rudy říká:

Každý rok mi mnoho návštěvníků našeho festivalu překvapeně oznamuje, že je to úplně poprvé, co poslouchali jazz, a že se jim to líbí. Jak to lze vysvětlit?

Prvně, jazz měl velký vliv na většinu populárních hudebních žánrů ve 20. století – rock, pop, R&B, hip-hop, latinu ... seznam by mohl pokračovat dál a dál. Na druhou stranu také jazz byl a stále je ovlivňován všemi styly a žánry.

Čtěte také

Nejdůležitějším prvkem v jazzu je rytmický pocit zvaný "swing" a improvizace. Improvizace vyžaduje, aby byl hudebník schopen přijmout riziko a nebál se otevřít hudebním objevům nejen svých osobních ale i celé kapely, protože jazz je rozhodně výsledkem společného úsilí. Podle mého názoru jazz prostě znamená výjimečnou hudbu hranou skvělými hudebníky, a jsem si absolutně jistý, že jazzových žánrů je tolik, že si každý najde ten svůj oblíbený.

Říká se, že New York je ‚the jazz capitol of the world‘ (světové hlavní město jazzu) a já jsem velice šťastný, že ho mohu již více jak 30 let nazývat svým domovem. S mojí vlastní kapelou jsem navíc vystupoval po celém světě a nyní bych rád pozval Vás – posluchače – na hudební cestu "Přímou linkou" od 19. ledna na stanici Vltava. Bude to přímé, upřímné a zábavné. Půjdete se mnou?“

Spustit audio