Mladá česká brašna

30. leden 2014

Je tu další čtvrteční designová Čajovna, tentokrát s Alešem Lochem, Terezou Horákovou, Anetou Vojtovou a Klárou Felixovou, tedy s lidmi, kteří stojí za značkami Playbag a PBG.

Aleš Loch žije ve Zlíně, brašnářem se vyučil a před léty rozjížděl se svým otcem výrobu pracovních kabel a rukavic v garáži. Dnes má vlastní firmu, která pod značkou Playbag šije a do Česka i za hranice prodává kabelky, messengerské brašny nebo batohy. První Alešův návrh, taška Playbag No.1, byla z barevné autoplachty a ukrývala v sobě klopu s natištěnou hrou Člověče, nezlob se! Jak říká, zájem o ni byl veliký, a tak se vrhl do výroby.

Playbag je projekt hledající ideály v designu oděvních doplňků….Celý proces od návrhu až po realizaci probíhá v našem ateliéru. Každý modelový projekt je ukončen malosériovou výrobou.

Ideální tašku pro každodenní nošení hledaly i Tereza Horáková, Aneta Vojtová a Klára Felixová. Když ji na trhu nenašly, rozhodly se ji vymyslet a vyrobit. Jejich značka PBG aneb Project Bags Girls má za sebou dvě sezóny a představila se na designových akcích v Praze, Vídni nebo Budapešti. Jednoduché, elegantní kabely, které se dají podle potřeby rozložit, vznikají jako týmová práce přímo pod rukama trojice autorek.

PBG nejde jen o design, snažíme se naše tašky vyrábět tak, aby dobře fungovaly při každodenním nošení. Máme rády jednoduché tvary, kvalitní materiály, barvy a malé kolekce.“

Jak vzniká návrh jedné kabelky nebo batohu? Kde vzít materiál? Jak zajistit letitou funkčnost? A jak se dostat k zákazníkům? To jsou otázky, které během čtvrteční, živě vysílané Čajovny jistě padnou. Laďte nás 30. ledna úderem sedmé!

Spustit audio