Magda Frydrychová: Hřiště

26. duben 2007

Jako každou poslední neděli v měsíci i 29. dubna pokračuje v Čajovně cyklus Hry nové generace. Těšit se můžete na komediálně laděnou hříčku studentky DAMU Magdaleny Frydrychové s názvem Hřiště. Autorka mimo jiné za tento text získala Cenu Evalda Schorma, kterou uděluje každoročně agentura Dilia posluchačům divadelních škol či oborů (DAMU, JAMU, FF UK, FF MU a FF UP).

V rozhlasové verzi Hřiště uslyšíte Josefa Poláška, Danu Batulkovou, Jakuba Prachaře, Zdenu Hadrbolcovou a Rostislava Nováka. Dramaturgie Kateřina Rathouská, hudba Petr Kaláb, režie Lukáš Trpišovský (polovina tandemu SKUTR).

Po odvysílání hry bude následovat živě moderovaná diskuse s režisérem a autorkou, do které se mohou zapojit i posluchači. Stačí v průběhu vysílání poslat esemesku s otázkou či připomínkou ve tvaru TRIP_a text vaší zprávy na číslo 736 30 40 30 nebo email na adresu cajovna@rozhlas.cz. Uvádí Kateřina Rathouská.

O autorce: Magdalena Frydrychová se narodila v roce 1982 v Třinci. Absolvovala polské gymnázium v Českém Těšíně, poté odešla studovat do Prahy na DAMU činoherní dramaturgii. V průběhu studia napsala a časopisecky publikovala svou první rozsáhlejší dramatickou práci, hru Panenka z porcelánu (2004), jejíž rozhlasovou verzi uvedl Český rozhlas 3 - Vltava. V sezóně 2005/06 působila jako rezidentní autorka Divadla LETÍ, pro které napsala hru Na věky (2005); i tento text bude uveden na stanici ČRo - Vltava.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio