Sylva Fischerová: Mare

14. září 2013

Od milostných zámlk k polapenosti prostorem a časem. Básně z nové sbírky Sylvy Fischerové doprovází původní hudba Načevy a Lavashe.

Sylva Fischerová svou poezií pevně dobývá prostor české literatury. Svědectví žulovosti ženského života klíčí zvolna od první sbírky a svůj plod vydalo také v letošním roce v podobě básnické knihy s latinským titulem Mare.

Pořad pro Svět poezie, který v olomouckém studiu Českého rozhlasu natočil režisér Tomáš Soldán, nabídne naživo nahranou kompozici básní Sylvy Fischerové a původní hudby Moniky Načevy a Justina Lavashe. Právě Načeva s kytaristou Lavashem v letošním roce vydali album Milostný slabiky, jehož texty z větší části pramení ze sbírky Mare. Ve stejnojmenném rozhlasovém pořadu zazní jak úryvky těchto skladeb, tak zcela nové, původní kompozice. Interpretace veršů se ujala herečka Olga Kaštická.


Účinkuje:Olga Kaštická Autorka: Sylva FischerováRežie: Tomáš SoldánScénář: Lenka BrodeckáHudební spolupráce: Richard MlynářTechnická spolupráce: Zdeněk Slavotínek

autor: Tvůrčí skupina literárně-dramatické tvorby
Spustit audio