Po natáčení jsem byl rád, že si mohu umýt nohy, říká o novém snímku Bohdana Slámy Sucho Martin Pechlát

12. únor 2024

Sucho je snímek držitele několika Českých lvů i zahraničních ocenění, režiséra a scénáristy Bohdana Slámy. Autor Venkovského učitele nebo Štěstí zde vypráví o napjatém vztahu dvou sousedů – bezohledného agropodnikatele Viktora, kterého hraje Marek Daniel, a ekologického zemědělce Josefa, v podání Martina Pechláta.

„Scénář mi přišel fantastický tím, že se snaží pojmenovávat ekologické problémy, které jsou kolem nás, ale snaží se je pojmenovávat velmi citlivě – to znamená pohledem jedné i druhé strany,“ říká k filmu představitel filmového Josefa Martin Pechlát a dodává: „Bohdanův film není černobílý. Ukazuje oba extrémní přístupy a snaží se k nim přistupovat lidsky. A věří, že v budoucnu může existovat střední cesta, kdy oba póly ustoupí ze svých extrémů a najde se nějaký kompromis, který bude pro lidstvo prospěšný.“

Umí si Martin Pechlát představit život bez mobilu a počítače? Myslí si, že mají rodiče právo zasahovat dětem do toho, s kým se stýkají? A proč se po natáčení vždycky nejvíc těšil na to, že si umyje nohy? Poslechněte si celý rozhovor.

autor: nav

Související