Opět jazzové koncerty na Vltavě

9. červen 2014

Vedle páteční závěrečné části záznamu koncertu Johna Scofielda v Praze upozorňujeme tento týden ještě na jednu unikátní živou nahrávku.

Díky nabídce Německého rozhlasu vám nyní zprostředkováváme záznam vystoupení předního amerického avantgardního tria The Bad Plus, které zahrálo na pódiu hamburského Elbjazz Festivalu v květnu loňského roku.

The Bad Plus jsou známí svými překvapivými průniky do jiných žánrů, hudebním humorem i hloubkou svého estetického přístupu. Od tria složeného z hudebníků Ethan Iverson (piano), Reid Anderson (kontrabas) a David King (bicí) známe z dřívějška např. coververze populárních písniček, které se dočkaly obrovského úspěchu navzdory nekompromisnosti jejich zpracování. Letos trio završilo svou několikaletou práci na úpravě Stravinského Svěcení jara v podobě CD The Rite of Spring. Na loňském vystoupení v Hamburku pak pro změnu muzikanti představili vlastní skladby, tedy základ, který určuje podobu veškerým výletům kapely jinam. Právě tuto rok odleželou hamburskou dřeň souboru The Bad Plad si můžete na Vltavě vychutnat v noci z pátku na sobotu.



Samozřejmě je toho mnohem více zajímavého, co posluchačům jazzu nabízí stanice Český rozhlas Vltava v aktuálním týdnu. Podrobný program naleznete v následujících řádcích:

PONDĚLÍ 9. 6. 2014

9.00, JazzofonProjížďka v rytmu. Bossa nova a mistrovství světa ve fotbalu.Připravil a uvádí Antonín Matzner.

17.45, Jazzový podvečerBlues z hospody i ze studia.Připravil a uvádí Ondřej Konrád.

ÚTERÝ 10. 6. 2014

9.00, JazzofonNapříč jazzovými žánry s Otakarem Svobodou.

17.45, Jazzový podvečerJazzové mezníky. Natalie Cole.Připravil a uvádí Antonín Matzner.

STŘEDA 11. 6. 2014

9.00, JazzofonSwing Session Kamila Hály. Československé big bandy 50. let. Orchestr ZdeňkaBartáka a Orchestr Karla Vlacha.

17.45, Jazzový podvečerJazzcafé.Připravil a uvádí Aleš Benda

ČTVRTEK 12. 6. 2014

9.00, JazzofonPlaneta jazzem posetá. Jihokorejská zpěvačka Youn Sun Nah.Připravila a uvádí Eliška Svobodová.

17.45, Jazzový podvečerJazz notes Václava Vraného.Týdeník aktualit, zajímavostí a informací ze světa jazzu.

PÁTEK 13. 6. 2013

9.00, JazzofonJazzophone. Klasický jazz uvádí Luboš Zajíček.Pohled z webové kamery do vysílacího studia na vltava.rozhlas.cz. (WK)

17.45, Jazzový podvečerJazz live. The John Scofield Überjam Band v Divadle Archa 12.11.2013 (2/2).Připravil a uvádí Jiří Starý.

SOBOTA 14. 6. 2013

1.00, Jazz & World Live2013 Elbjazz Festival. The Bad Plus v koncertním prostoru Fischauktionshallea Nils Wogram & Simon Nabatov v kostele sv. Pavla v Hamburku 25.5.2013.Připravil Vladimír Truc, uvádí Lenka Kopecká. (EBU)

4.00, ČRo Jazz vysílá na vlnách ČRo VltavySimultánní vysílání. Modern Mainstream.

8.02, Tip pro jazzofilyDesku týdne vybírá Otakar Svoboda - The Clayton-Hamilton Jazz Orchestra, Barbara Morrison, Ernie Andrews: The L. A. Treasures Project.

17.45, Jazzový podvečerSladké je žít. Jazz doprovází poezii, poezie doprovází jazz.Verše Langstona Hughese v překladu Jiřího Valji recituje Boris Rösner.Vlastní skladby hraje Duke Ellington se svým orchestrem.Hudbu vybrali Daniel Dobiáš a Vladimír Truc.Režie Markéta Jahodová.

NEDĚLE 15. 6. 2013

0.05, Jazzový klubK půlnočnímu setkání s jazzem a blues zve Otakar Svoboda.

1.30, Noční vlna jazzu Etnojazz se Zlatou Holušovou.Připravila Ostrava.

4.00, ČRo Jazz vysílá na vlnách ČRo VltavySimultánní vysílání. Modern Mainstream.

17.45, Jazzový podvečerNedělní jazzové lelkování s Alešem Bendou.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.