Miřenka Čechová: Miss Amerika. Četba s hvězdičkou o americkém snu i novém druhu samoty

Svět rušných ulic, klubů, barů a mladých Američanů i přistěhovalců se všemi jejich problémy a tématy. Texty české tanečnice, divadelnice a spisovatelky Miřenky Čechové z knihy Miss Amerika poslouchejte po odvysílání on-line. Pořad není vhodný pro děti a mladistvé.

Vybrala a připravila: Klára Fleyberková
Účinkuje: Tereza Dočkalová
Zvukový design: Martin Tvrdý
Režie: Natália Deáková
Natočeno: v roce 2018
Pořad není vhodný pro děti a mladistvé.

Nejčastěji se s ní setkáte na jevišti, kde se pohybuje s lehkostí a grácií. Právě pohybové inscenace jsou totiž její doménou. V květnu roku 2018 ale překvapila inscenací nazvanou Miss Amerika. Lehce se v ní odklonila od své běžné polohy práce s tělem a důraz položila na slovo.

Protože jsou však texty nosné i samy o sobě, dočkaly se záhy po premiéře i knižního vydání a objevily se také ve vysílání Českého rozhlasu Vltava. Do večerní řady Četba s hvězdičkou teď zařazujeme povídky, které posluchače zavedou do světa rušných ulic, klubů, barů a mladých Američanů i přistěhovalců se všemi jejich problémy a tématy.

Čtěte také

V rozhlasové verzi se českou umělkyní v newyorské džungli stala herečka Tereza Dočkalová. Do interpretace se pustila se svou typickou energií a odpalem, který jen mírně krotila režisérka Natália Deáková. Podstatnou složkou je zvukový design Martina Tvrdého, který použil autentické nahrávky přivezené přímo z New Yorku.

Spustit audio

Související