Liisa Marjatta Järvinen: Sauna lásky

19. srpen 2014

Původní rozhlasová hra čerpá z finské národní tradice. V čase finského lidového svátku se odehrává příběh plný kouzel, zaříkávání a milostné touhy.

Sauna a ohřívání těla patří k Finsku neodmyslitelně. Není tedy divu, že finská autorka Liisa Marjatta Järvinen využila tyto motivy ve své hře.

Drama Sauna lásky pracuje s lidovými zvyky a pověrami severské země. Děvečka Venla se snaží najít ženicha. Jak bude postupovat a s jakým úspěchem?


Osoby a obsazení: Venla, děvečka na statku (Simona Stašová), 1. děvečka (Ilona Vaňková), 2. děvečka (Martina Samková), čeledín (Ivan Gübel), hospodářka (Johanna Tesařová), stařena + lázeňská (Eva Wimmerová), dřevorubec (Pavel Pípal), rybář (Martin Zahálka) a další

Autorka: Liisa Marjatta JärvinenPřeklad: Jan Petr VelkoborskýHudba: Josef KrčekDramaturgie: Marie ŘíhováRežie: Maria Křepelková

Natočeno v roce 1987.

autor: Tvůrčí skupina literárně-dramatické tvorby
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.