Kvalita má značku AAA

21. březen 2016

V dubnu 2011 byly slavnostně vyhlášeny výsledky tehdy desátého ročníku cen Magnesia Litera. Cenu za nakladatelský čin získalo nakladatelství Argo za edici anglo-amerických autorů.

Poslouchejte Slovo o literatuře na Vltavě v pondělí 21. března v 17 hodin.

Prestižní edice věnovaná literatuře anglo-amerických autorů je proslulá pod zkratkou AAA. Od roku 1994 vychází v pražském nakladatelství Argo, 17 let ji řídila Eva Slámová, nyní je vedením pověřen Petr Onufer. Autorem grafické podoby je Libor Batrla, 100. svazek edice - Smrt Zajdy Munroa Nicka Cavea - vyšel v roce 2009, nejnovějším svazkem je román oblíbeného amerického autora Toma Robbinse Zátiší s Datlem.

Na stránkách nakladatelství, v charakteristice edičního záměru čteme, že: „představuje současnou špičkovou beletrii (romány i povídky) anglicky píšících autorů i autorek (Spojených států amerických, Velká Británie, Kanada, Austrálie) v kvalitních českých překladech, s uměleckými díly českých výtvarníků na obálkách“.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.