Kulturní palác Vzlet po letech ožil. Otevřený prostor naplní divadlo, hudba i film

1. září 2021

Za znovuzrozením paláce stojí hned několik kulturních subjektů – Kino Pilotů, hudební ansámbl Collegium 1704, ale hlavně divadelní soubor Vosto5. Lenka Novotná, Veronika Štefanová, Tomáš Pilát a Daniel Jäger v několika vstupech představili celé spektrum aktivit. Poslechněte si sestřih živě vysílané Mozaiky ze zahajovacího dne 1. září 2021.

Úvodním hostem byl ředitel Vzletu Petr Prokop. Divadelního ducha tomuto novému multifunkčnímu uměleckému prostoru chtějí vtisknout dva hlavní garanti – režisér, pedagog a scénárista Jiří Havelka a dramaturgyně a pedagožka Marta Ljubková.

Divadlo, film a (barokní) hudba

Čtěte také

Publicistky Jana Soprová a Marcela Magdová prozradily, s jakým očekáváním vyhlížejí divadelní sezonu. Filmové zaměření Vzletu přiblížili producent Jan Macola a Ondřej Cihlář. Publicistky Jana Podskalská a Alice Aronová přidaly své tipy na podzimní filmové novinky.

Třetím subjektem, který oživuje Vzlet, je barokní orchestr Collegium 1704. Hosty Mozaiky byli dirigent Václav Luks a producentka Veronika Hyksová. Nahlédli jsme také na probíhající hudební workshop s Klárou Boudalovou. Závěr živě vysílané Mozaiky ze Vzletu patřil hudebním publicistům Heleně Havlíkové a Petru Vebrovi.

Spustit audio

Související