Kdo zapaří Kafku? Hráč jako ruka osudu vláčí postavy absurdním labyrintem. Může dojít uspokojení?

17. červen 2024

U příležitosti 100. výročí úmrtí Franze Kafky přibyla k dalším projektům také počítačová hra Playing Kafka studia Charles Games, která vychází ze tří textů pražského spisovatele, jehož vize nesmyslnosti existence po jeho smrti dobyla svět. Neměla by ale taková hra být ze své podstaty frustrující, bezvýchodná a marná? Jak se volně dostupná adventura vyvíjela, komu je určena, co v ní hráči najdou a jak na ni reagují? A co čeká na konci nedokončených děl?

Ve hře zazní úryvky z jejích tří modulů Proces, Dopis otci a Zámek i hudba z nich; a vyjadřují se k ní ředitel a spoluzakladatel Charles Games Lukáš Kolek, spoluzakladatel studia, herní designér, odborník na Game Studies a pedagog Vít Šisler, technický ředitel studia Onřej Paška, výtvarníci, grafici i animátoři Ondřej Javora a Lucie Tvarohová, sound designér Vojta Zavadil a autor hudby Ondřej Zavadil ze studia Wombat i hráči Markéta Svitáková, Petr Průša a Zorka Kopecká.

Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.