Je úžasné pracovat s mladými lidmi, kteří myslí pořád dopředu, říká architektka Eva Jiřičná

4. březen 2024

Světoznámá architektka vypráví, jak ji sklo ohromilo už v dětství. Vysvětluje, v čem se současná témata architektury liší od těch z doby, kdy přijela do Velké Británie a vzpomíná i na svůj rodný Zlín. Repríza z 3. dubna 2023.

Připravila: Martina Rasch
Zvukový mistr: Ladislav Čurda
Natočeno: 2023

„Ve Velké Británii v kanceláři Richarda Rogerse, ve který jsem pracovala, jsem byla jediná žena – architekt. Rozhodně si nemyslím, že to byly lehký začátky, ale mně to vůbec nevadilo. A do teď, když se dívám zpátky – jako když to má člověk jednoduchý, tak to neznamená, že to je lepší. Člověk, když musí proti něčemu bojovat a prorážet věci, je to daleko jednodušší, nežli když mu všichni otevřou dveře. Já mám pocit, že musím věci dělat tak nejlíp, jak můžu,“ zamýšlí se architektka Eva Jiřičná v podcastu Momenty. 

Momenty. Poslechněte si rozhovory s osobnostmi českého kulturního života ve vltavském podcastu.

Výběr silných momentů ze setkání s osobnostmi přináší reflexi jejich tvůrčího života i zamyšlení nad obecnějšími tématy. Mimořádní lidé z nadhledu svého věku hovoří o tom, co prožili, co je naplňuje, s čím se těžko smiřuje i o tom, co je v dnešním světě znepokojuje.

Podcasty Českého rozhlasu Vltava poslouchejte na webu Vltavy, v aplikaci mujRozhlas a na dalších podcastových platformách.

autor: Martina Rasch
Spustit audio

Související