Jakub König a jeho Anjel

30. květen 2011

„I andělé občas ztratí křídla. Horší ale je, když se ztřískají do němoty a někdo jim je šlohne, pak jim nezbude než počkat tady u nás dole na zemi, než jim zase dorostou.“

Je vychrtlý, má kruhy pod očima, v jedná ruce třímá cigaretu, ve druhé pivo a na zádech pod tričkem mu snad znova raší perutě. Nad hlavou mu visí bublina, ve které glosuje denní běh. Trochu filosofuje a debatuje s Bohem, což je naštěstí dost pohledná holka. Občas taky poškádlí bezhlavou jeptišku. Jmenuje se nejspíš Anjel, tak jako komiks, na jehož stránkách žije. Stvořil ho a do úterní Čajovny 31. května přijde jako host Jakub König, copywriter, bloger, textař, zpěvák a kytarista pražsko-českolipské kapely Obří broskev.

První stripy s nezvedeným andělem vznikly v roce 2003, v komiksové černo-bílo-fialové knížce Anjel, kterou letos v březnu vydalo nakladatelství Plus je jich otištěná asi třetina. 346 jich najdete na webu Jakuba Königa alias Cannyho pod stránkou Obří broskve a jako skoro každého, zastihnete anděla taky na Facebooku.

02350318.jpeg

Jak se Jakubovi Königovi anděl zjevil? A hraje Obří broskev nejraději stále v České Lípě, kde v roce 1997 vznikla? Ptát se budou jako vždycky jednou za měsíc v Čajovně s podtitulem Literatura živě! Jaroslava Haladová a Jaroslav Rudiš. Čekají na vás citace komikových okének, skladby z loňské desky Obří broskve nazvané Sever a také tři výtisky Anjela v soutěži.

Spustit audio