Dospělý večer Petra Marka. Stabilita

22. prosinec 2017

Druhý díl existenciální talk-show-koláže Petra Marka se zabývá opět tématem pro dospělé nejdůležitějším. Stabilita je pilířem našich životů, nicméně ocitat se znovu a znovu v roli Atlasů svého vlastního osudu v kontextu společenských a hlavně hudebních poryvů, není vůbec jednoduché.

Rádio Dada uvádí Dospělý večer Petra Marka

Petr Marek

Volný cyklus pořadů Petra Marka, známého především jako frontmana hudební skupiny MIDI LIDI, herce a spoluautora improvizovaných rozhlasových her Radio Ivo: Život nedoceníš či režiséra nízkorozpočtových podivných filmů (Láska shora, Nic proti ničemu).

A proto se o tom dá meditovat do aleluja. Tentokrát to udělají hudebník, divadelní herec, antropolog a pedagog David Doubek, známý jako Ventolin, další hudebník a zvukový mág Ondřej Ježek a scénáristka a masérka Andrea Jarošová. Posluchači minulého dílu nyní zavětří: není těch hostů nějak málo míň? Ano, je. Na radu Ondřeje Cihláře se totiž sám Petr Marek rozhodnul, k principu štafetového předávání úlohy hosta.

V dalších a dalších dílech budeme svědky odcházení vždy jen jednoho z návštěvníků a večírek bude vždy tak trochu kontinuálně pokračovat dál, jakoby šlo o skutečné posezení dospělých lidí v obýváku, kdy občas musí někdo dřív pryč a někdo později přichází. Těšit se tedy můžete do budoucna na sériový poslech všech dílů jakožto jednoho krásného panelákového podvečera, postupně přecházejícího do brzkého rána možná tamtéž.

autor: Petr Marek
Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.