30 holek, 10 měst, 1 film

11. duben 2010

Na léto 2011 se chystá premiéra prvního celovečerního dokumentárního filmu o holkách malujících graffiti s názvem Girl Power Movie. V unikátní dodávce už teď filmový štáb v čele s writerkou Sany a režisérem Ondřejem Rybárem jezdí po evropských městech a natáčí.

Aby natáčecí tým zachytil dívčí graffiti kulturu a to, jak se vyvíjí v různých částech světa, v celé její šíři, dali si autoři Girl Power Movie za cíl objet více než deset měst Evropy (mimo jiné Prahu, Berlín, Miláno, Lisabon, Madrid, Paříž, Dortmund, Budapešť a Moskvu). V plánu mají dokonce i kolébku graffiti - New York. A v hledáčku jejich nejbližšího květnového výjezdu je Moskva.

Celou natáčecí akci iniciovala pražská writerka Sany, která kdysi malovala v crew společně s Candy, Leny a Kies. Známé byly jako Girl Power (podle Spice Girls, které si říkaly stejně). Nápad natočit dokument o „graffiti slečnách“ vznikl po uveřejnění krátkého pilotního filmu, promítaného loni u příležitosti premiéry pražského graffiti videa Kick The Shit 3000, s nímž Sany pomáhal právě Ondřej Rybár.

Jak vypadá česká dívčí graffiti scéna v současnosti a co dělají writerky v Praze, Berlíně, Budapešti a Miláně? To se dozvíte v Čajovně 11. dubna 2010 v 19 hodin. Řeč bude samozřejmě i o specifikách dámského malování. Iva Jonášová si do studia pozvala jednu z mála aktivních českých writerek Sany (námět, scénář, produkce Girl Power Movie), Ondřeje Rybára (námět, scénář, kamera, režie, producent Girl Power Movie) a Petra Hofmana (zvuk Girl Power Movie).

Takže nezapomeňte: 30 holek, 10 měst, 1 film. To je Girl Power Movie!

Podívejte se taky na fotky z natáčení Girl Power Movie v Praze, Berlíně, Budapešti a Miláně! Další info hledejte na www.girlpowermovie.com.

Spustit audio