Yvonne Sánchez

15. říjen 2010

Hostem Čajovny Igora Malijevského bude v neděli 17. října osobitá jazzová zpěvačka s nezapomenutelným hlasem Yvonne Sánchez. Tato zpěvačka polsko-kubánského původu zahájila svou jazzovou kariéru v roce 1995 v Praze a od té doby se stala neodmyslitelnou součástí naší hudební scény. Dosud vydala alba Invitation (2001) a My garden (2008).

Žijeme v období vyprazdňování forem a tak se nám dnes může snadno přihodit, že místo na jazzovém koncertě se občas ocitneme na večírku odtažitých snobů, případně zoufalců bojujících se zcela netečným publikem. Na koncertech Yvonne Sáchez máme tu jistotu, že nás tam nic takového nepotká. Yvonne Sánchez totiž dává do svého zpěvu kromě talentu především sama sebe a tím se vrací k samým kořenům žánru, jehož přísné vymezení ostatně překračuje jak ve svých autorských polohách, tak svojí zálibou v latinské hudbě. Jak se tato dcera Kubánce a Polky dostala z Německa do Prahy, jak se jí zde žije a na čem v současné době pracuje se dozvíte v nedělní čajovně Igora Malijevského.

Tradiční součástí pořadu je terapeutická vztahová poradna slečny Jarky, která tentokrát poradí posluchači v jeho vztahu k práci.

autor: Igor Malijevský
Spustit audio