William Somerset Maugham: Nádoba hříchu

23. leden 2014
Hra pro tento večer

Příběh opilce, pobudy a svůdce žen, jemuž osud přichystá neuvěřitelný konec.

Jen samé potíže způsobuje bílé komunitě na ostrovech v nizozemských koloniích Edward Wilson zvaný Zrzoun. Věčně opilý vyvolává rvačky a ve velkém svádí domorodé ženy a dívky, které se místní reverend Jones snaží obrátit na víru. Ale cesty prozřetelnosti jsou nevyzpytatelné a tak dojde v životě opilce a prostopášníka ke skutečně překvapivému obratu.

Dramatizaci humoristické povídky anglického spisovatele Williama Somerseta Maughama napsal Oldřich Knitl a v roce 2002 režíroval Ivan Chrz. Do hlavních rolí režisér obsadil Viktora Preisse, Svatopluka Skopala, Danielu Kolářovou a Michala Pavlatu.


Osoby a obsazení: Mynheer Evert Gruyter (Viktor Preiss), Edward Wilson, zvaný Zrzoun (Svatopluk Skopal), Martha Jonesová (Daniela Kolářová), Owen Jones (Michal Pavlata), mechanik (Milan Stehlík) a další

Překlad a dramatizace: Oldřich KnitlDramaturgie: Jana WeberováRežie: Ivan Chrz

Natočeno v roce 2002.

autor: Tvůrčí skupina literárně-dramatické tvorby
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.