Vladimír Mišík si na nové desce zazpíval i se synem Adamem. Nejdřív ho ani nepoznal, říká Petr Ostrouchov

19. září 2024

Minulý pátek vyšel nový singl Tak dobře Vladimíra Mišíka. Tato novinka je první vlaštovkou z připravovaného alba Vteřiny, měsíce a roky, které vyjde 11. října. Vladimír Mišík už před lety ze zdravotních důvodů ukončil koncertní činnost, ale desky natáčí stále. Připravované album vzniklo i tentokrát za doprovodu kapely Blue Shadows a v produkci Petra Ostrouchova.

Petr Ostrouchov

„Vláďa píše texty, které obsahují buď jeho vzpomínky, jeho historky – někdy vtipné, někdy méně vtipné – případně jeho současný pohled na svět z pozice chřadnoucího stárnoucího muže, z čehož si nerozpakuje dělat občas i legraci. Je to taková Vláďova osobní deska,“ říká Petr Ostrouchov. Kromě textů Vladimíra Mišíka jsou na desce zhudebněné texty i Michala Žantovského nebo básně Josefa Kainara, Františka Gellnera, Jana Skácela nebo Jiřího Dědečka. Hudbu má pak na svědomí právě Petr Ostrouchov. Na třech písních se podílel i Vladimírův syn. „Adam má dneska úplně stejnou barvu hlasu jako měl Vláďa před padesáti lety, když byl v jeho věku. A vznikl takový potměšilý nápad zkusit, jak by to znělo, kdyby si zazpívali spolu. Oni už spolu na koncertech zpívali, to není nic nového, ale na nahrávkách ještě ne. Měl jsem představu, že Vláďa zpívá sám se sebou přes časový oblouk padesáti let. Adam mu ve třech písních zpívá druhé hlasy v refrénech,“ líčí Petr Ostrouchov a dodává: „Byla to taková libůstka, kterou jsem si neodpustil. A na Vláďu jsme to s Adamem ušili tak, že jsme mu to neřekli a pustili jsme mu až hotové písničky, aby ho poznal. A nejdřív ho nepoznal a divil se, jak je to možné, že zní tak mladě.“ 

Jak probíhalo samotné natáčení? A můžeme čekat, že by se Vladimír Mišík ještě odhodlal k nějakému živému vystoupení? Poslechněte si celý rozhovor s Petrem Ostrouchovem.

autor: nav
Spustit audio

Související