Vilém Spilka o právě probíhajícím JazzFestu Brno 2019

13. březen 2019

Co stojí za výběrem aktuálního programu JazzFestu Brno? Jeho dramaturg Vilém Spilka odhaluje vše ve speciálu novinkového pořadu Jazz notes.

JAZZOVÉ POŘADY NA ČRO VLTAVA
09:30 JAZZOFON (Všední dny)
18:00 JAZZOVÝ PODVEČER (Všední dny)
21:00 JAZZ & WORLD LIVE (Čtvrtky)

Vltava na Facebooku

Julian Lage je kytarista, který udává trendy v mladší generaci, protože moji studenti nebo žáci Davida Dorůžky na JAMU v Brně ho dost poslouchají, je to kytarista par excellence. Vystoupí 31. března v Divadle Husa na provázku a před ním zahraje kapela Purple Is The Collor, která vyhrála naši soutěž společně s tímto angažmá.
Vilém Spilka

Nalaďte vltavské Festivalové rádio JazzFestu Brno

Emil Viklický a Miroslav Vitouš na JazzFestu Brno 2018

V průběhu letošního JazzFestu Brno zpřístupní Český rozhlas Vltava záznamy koncertů z minulých dvou ročníků a nabídne Festivalové rádio zde i na stránkách festivalu. Ve vysílání a na internetu postupně odhalí osm vystoupení. Právě teď poslouchejte koncert basisty Miroslava Vitouše a pianisty Emila Viklického online.

V pořadu uslyšíte hudbu kytaristy Juliana Lage, trumpetistů Theo Crokera a Avishaie Cohena, basisty Jaromíra Honzáka a pianistky jménem Kasia Pietrzko. Všichni vystoupí na JazzFestu Brno, který právě dospěl ke svému 18. ročníku, tedy do plnoletosti a Vilém Spilka zákulisně odhaluje, že jde obrazně řečeno o jeho nejstarší dítě. Festival probíhá na různých místech Brna v době od 13. 3. do 30. 4. 2019.

Program JazzFestu Brno 2019 zde.

Spustit audio

Související