Tomáš T. Kůs v Čajovně

16. září 2009

Básník Tomáš T. Kůs vydal letos svou v pořadí již třetí básnickou sbírku. Tento výrazný literární talent bude v neděli 20. září společně s němou léčitelkou Jarkou hostem Čajovny Igora Malijevského. Kromě milovníků poezie pořad potěší také ty posluchače, kteří se snaží zhubnout.

Tomáš T. Kůs (1978), vnuk básníka Josefa Hrubého a syn sochaře Tomáše Kůse, zazářil jako nepřehlédnutelná básnická osobnost již ve svých dvaadvaceti letech, kdy vyhrál regionální literární soutěže jako Literární Šumava či Příbram Hanuše Jelínka. Na Pedagogické fakultě ZČU studoval obor manažerství výtvarné kultury, na Fakultě humanitních studií antropologii Předního východu a u prof. Ivana Vyskočila dialogické jednání. Pět let pracoval jako dramaturg kavárny Jabloň v Plzni.

Vydal sbírky Teplo zima milovat (Perseus, Plzeň 2002), Příbytky (Weles, Brno 2005) a v letošním roce vychází jeho třetí sbírka básní Spižírna (Dauphin, 2009). Tomáš Kůs se produkčně podílí na několika festivalech, mj. také na slam poetry. Žije v Praze, kde pracuje jako projektový manažer v neziskové organizaci a externí publicista. K jeho nejoblíbenějším jídlům patří kuskus.

Více: Český rozhlas 3 - Vltava, Čajovna, neděle 20. září, 19.00.

Spustit audio