Stefan Vögel: Dobře rozehraná partie

Komedie o tom, jak žít sám a nezpustnout.

Poslouchejte na Vltavě 12. září 2015 ve 14:00. Po odvysílání se hra objeví také na stránce Hry a literatura. Zůstane tam až do pátku 18. září 2015.


Fred je nesnesitelný chlap. O tom vědí své všechny jeho hospodyně. Žádná nevydržela víc než pár dní. Jediný, kdo smí do jeho hájemství vkročit bez obav, je jeho přítel šachista, který s ním ale ještě nevyhrál žádnou partii. Jenže přichází nová hospodyně a ta je trochu jiná. Nejenže vydrží u Freda celý týden, ale přijde zas. Brzo se stává i jakousi šachovou dámou, o kterou se bude v další partii hrát.


Osoby a obsazení: Alfréd (Fred) Kowinski, penzista (Jan Vlasák), Leonard Kowinski, jeho syn (Lukáš Jurek), Walter (Walt), Fredův přítel (Petr Štěpánek), Rosalinda (Rosie, Rosalie), Fredova hospodyně (Jitka Smutná) a Dívka, nová hospodyně (Kateřina Veckerová)

Autor: Stefan Vögel Překlad: Magdalena ŠtulcováRozhlasová úprava: Jitka ŠkápíkováDramaturgie: Jiří HubičkaRežie: Lída Engelová

Natočeno v roce 2009.

autor: Tvůrčí skupina literárně-dramatické tvorby
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.