Truman Capote: Luční harfa

Příběh prazvláštní jižanské rodiny a jejího originálního zdravotního receptu je plný fantazie, jemného humoru a poezie.

Poslouchejte na Vltavě 28. května 2016 ve 14:00. Po odvysílání se hra objeví také na stránce Hry a četba. Zůstane tam až do pátku 3. června 2016.

Web Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout.


Autobiografická knížka známého amerického autora Trumana vypráví o dětství, které chlapec strávil po smrti rodičů v podivínské domácnosti svých tet, tiché a romantické Dolly a podnikavé leč diktátorské Vereny. Dospívající Collin si samozřejmě víc rozumí se svobodomyslnou Dolly, která miluje přírodu a vyrábí podle starého receptu úspěšný léčivý preparát.


Osoby a obsazení: Kateřina (Libuše Havelková), Collin Talbo (Vítězslav Jandák), Dolly Talbová (Jana Štěpánková), Verena Talbová (Jiřina Petrovická), dr. Morris Ritz (Ivo Gübel), soudce Charlie Cool (Josef Patočka), Pastorova žena (Vítězslava Waldová), Pastor (Vladimír Huber), Holič (Svatopluk Skládal), pekařka (Ludmila Burešová), poštmistr (Jaroslav Cmíral), šerif (Milan Mach), Maude Riordanová (Miroslava Hozová), Milunka Dallasová (Daniela Hlaváčová) a vypravěč (Josef Červinka)

Autor: Truman Capote Překlad: Šimon PellarRozhlasová úprava: Daniela MrázkováDramaturgie: Jaroslava StrejčkováHudba: Jiří VáchalRežie: Josef Červinka

Natočeno v roce 1975.

Čtěte také: Všechna dostupná díla na webu Hry a četba

autor: Tvůrčí skupina literárně-dramatické tvorby
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.