Španělská kuchyně (11/22)

28. listopad 2008

V baru Účinkují Mónica García a Pablo Llorens

Návštěva ve španělském baru je zážitek. Bar odpovídající našemu bistru je hlučné místo, kde se hlavně u pultu tísní hrozen lidí, ostatní postávají, kde je místo, někdo sedí u stolku. Všichni hlasitě debatují, popíjejí pivo nebo sklenku vína, pojídají všelijaké drobné chuťovky a číšníci za pultem se činí jako žongléři. V baru Španělé dlouho neposedí - či lépe nepostojí: na rozdíl od našich zvyklostí něco málo pojedí, popijí a za chvilku jdou s přáteli zopakovat totéž zase v jiném baru.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.