Španělská kuchyně (20/22)

26. prosinec 2008

Dezerty a moučníky Účinkuje Mónica García.

Dezerty a moučníky mívají ve Španělsku pěkné i záhadné názvy, například pečené mléko nebo nebeská slaninka. Bývají velmi jednoduché na přípravu i co do surovin. Jedním z nejtypičtějších dezertů je flan, podobný pudinku, ale lehčí. Pochází z římské doby, byl velmi oblíbený ve středověku a najdete ho na jídelním lístku každé španělské restaurace. Mónica pro tuto kapitolku připravila recept na jednoduchou a chutnou sladkost. Jmenuje se las torrijas a vznikla v 15. století v andaluských klášterech.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.