Španělská kuchyně (19/22)
Katedrály vína Účinkují Javier González, Montserrat Aguirre, Pablo Llorens a Enrique Caballero.
Červené víno se španělsky neřekne vino rojo (rojo = červený), nýbrž vino tinto. To je dobré si zapamatovat. Trojice bílé, červené, růžové zní španělsky blanco, tinto, rosado. Španělské šumivé je el cava. Hlavně na jihu se pije la manzanilla, což je sladší bílé víno z hroznů, z nichž se dělá sherry. A sherry se španělsky řekne el jerez podle andaluského města Jerez de la Frontera, kde se nacházejí ty nejslavnější sklepy sherry, jak si Angličané tento lahodný nápoj podle místa jeho původu pojmenovali.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka