SOČR zahajuje 98. sezónu! V Rudolfinu dnes exkluzivně s německou houslistkou Isabelle Faust

30. září 2024

Celé zahájení nové sezóny SOČRu bude mít speciální poslání. SOČR se totiž v duchu celorozhlasových aktivit zapojuje do sbírky Pomáhejte s námi, kterou organizuje Nadační fond Českého rozhlasu. Koupí vstupenky na Zahajovací koncert s podtitulem Koncert pro severní Moravu mohou posluchači podpořit domovy seniorů, které zasáhly povodně. 

Jakub Čížek

Na programu slavnostního večera pod taktovkou Petra Popelky bude nejprve symfonická báseň Jana Klusáka Continuo, která zazní ve světové premiéře, a poté Dvořákův Houslový koncert se sólistkou Isabelle Faust, no a po přestávce zazní Pátá symfonie Dmitrije Šostakoviče. Koncert má dobročinné poslání. Koupí vstupenky můžete podpořit domovy seniorů na severní Moravě, které zasáhly povodně. Koncert vysíláme i na Vltavě od 19.30 v přímém přenosu.

Poslechněte si celý rozhovor s ředitelem rozhlasových symfoniků Jakubem Čížkem, ve kterém kromě zahajovacího koncertu komentuje i nadcházející sezónu SOČRu. Na co se milovníci a milovnice hudby mohou těšit? Jací zajímaví hosté plánují se SOČRem vystoupit a kde bude možné rozhlasové symfoniky vidět mimo Prahu? Poslechněte si celý rozhovor.

Zahajovací koncert 30. září 2024
Rudolfinum 19.30 a online na Vltavě

Jan Klusák:
Continuo, symfonická báseň č. 4, světová premiéra 9 min.
Antonín Dvořák: Koncert pro housle 32 min.
přestávka 20 min.
Dmitrij Šostakovič: Symfonie č. 5 44 min.

Petr Popelka dirigent
Isabelle Faust housle

autor: Daniel Jäger
Spustit audio

Související