Osudy Libuše Jarcovjákové. Rozhlasové vzpomínání fotografky a fotografické pedagožky

22. říjen 2024

Radost, deprese, naděje, bolest i smutek - i tyto emoce patří do syrového a zároveň velmi zranitelného života fotografky a pedagožky Libuše Jarcovjákové. Do nových výzev šla tato žena vždy s nadějí, že se znova a znova najde. Hledání je cesta a fotoaparát jí byl a je - jejím velkým pomocníkem i společníkem v objevování a zachycování reality. Fotografování minorit a komunit jí bylo a je niterně blízké, tak jako její celoživotní přítelkyně.

Připravila: Lenka Kopecká
Premiéra: 21. 10. 2024
Technická spolupráce: Tomáš Gsöllhofer

Osudy Libuše Jarcovjákové jsou otevřenou zpovědí ženy hledající samu sebe. Když posloucháte, jak vypráví o etapách svého života, máte dojem, že je to zároveň terapie.

Jdu s kůží na trh a nemám co ztratit.
Libuše Jarcovjáková

Libuše možná někoho překvapí svou upřímnou otevřeností až intimností, ale někomu umožní pohled skrz a do jiných světů. Každá duše je v něčem uvězněná a Libuše se snaží o její osvobození. Daří se jí to? Má stále zeď ve své duši? Odpovědi hledejte v každém dílu jejích Osudů.

Libuše Jarcovjáková je bezesporu nekonvenční osobnost, vymykající se stereotypům, a bojovnice, která se nikdy nevzdává, i když dno viděla na pár milimetrů.

autor: Lenka Kopecká
Spustit audio

Související