Rave je mrtev, ať žije Sound! Jak přerušení večírků urychlilo vznik nového vydavatelství

7. červen 2021

Jakub Strach začínal s hudbou jako náctiletý. I když mu není ani 30 let, dokázal si na české scéně vybudovat jméno jako producent a nově také jako šéf labelu Addict Sound.

„Založení vydavatelství byl dlouhou dobu můj sen, cíl, ale taky budoucnost projektu Addict. Že z toho chci udělat platformu – label, jsem věděl několik let. Koronakrize přispěla k tomu, že najednou byl čas i energie, a celý tým se do toho pustil naplno,“ říká Jakub Strach a dodává: „Konečně z toho začínám mít dobrý pocit, i díky skvělé a diverzifikované skladbě lidí.“

Stach, který vystupuje pod pseudonymem NobodyListen, dokáže díky svému vydavatelství Addict Sound volně navazujícímu na úspěšnou sérii večírku Addict rozšiřovat své aktivity – vydávání nahrávek, natáčení videoklipů, úspěšné propojování interpretů, spolu s tím se rozšiřuje také posluchačská základna labelu.

Videoklip ke skladbě Nozomi (Himalayan Dalai Lama) vznikl ve spolupráci s VŠCHT Praha. Veškeré záběry vznikly zachycením nejrůznějších chemických reakcí

Addict Sound totiž nefunguje pouze jako prostor pro odbavení nových singlů a desek. Podle Jakuba Stracha jde o kreativní místo, které není vymezené vůči žánrům a dveře jsou tak otevřeny pro všechny. Ať už jde o rapový projekt Rohony, vítězku Startéru 2020 Terru nebo elektronické uskupení Himalayan Dalai Lama, které se rozhodlo svoji třetí dlouhohrající desku vydat právě pod značkou Addict Sound. U ní je aktuálně zapsaný také Jimmy Pé, který vydal singl Bumpy. Svojí kolekcí přispěl do sbírky také producent Aid Kid, album Leopard na konci loňského roku natočil pod Addictem zase yeezuz2020.

Leopard anoncoval stejnojmennou desku interpreta yeezuz2020. Hostuje na ní také Rohony, který byl hostem ArtCafé

Pořad připravil: Ondřej Bambas
Spustit audio

Související