Až srdce by se ustrnulo nad tím, co v nás zanechala Post-hudba v roce jedna

6. duben 2021

Jaký je Svět na konci nula? Je plný vody, země, zvířat, rostlin, hraček, lidí, věcí… a o něm si budem povídat přeci. S Post-hudbou v ArtCafé, venku na Pankráci.

„Původně jsme chtěli udělat happy desku,“ vzpomíná na vznik alba Svět na konci roku nula zpěvák Post-hudby Dominik Zezula. „To bylo na přelomu let 2019 a 2020,“ doplňuje Tomáš Havlen, druhá polovina dua. „Když jsme se poprvé začali bavit o tom, že uděláme desku. Oba jsme se tehdy dostali do spokojeného momentu, takže jsme si řekli, že konečně uděláme věc, která bude optimistická.“

První singl, který anoncoval novou desku Svět na konci nula, vyšel 1. prosince 2020 a hudebníci ho označují za svoji nejpopovější skladbu

Situace z jara loňského roku ale vstoupila do práce na desce natolik, že vyrovnaný optimistický výsledek si hudebníci nechávají pro příští nahrávku. Do života mimo pandemii se zpěvák nedokázal ve svých textech dostat. „Když naše slova nebudou skutečná, nikoho to nebude zajímat,“ vysvětluje Zezula, který při psaní čerpá zejména ze své každodennosti. Příběhy z minulých nahrávek se odehrávaly na pražské Letné nebo náměstí bratří Synků, tentokrát duo odkazuje k Podolí, odkud chodí „do práce přes Nuselák, z práce přes Nuselák“. I proto se Ondřej Bambas s Post-hudbou potkal Na půl cesty na Praze 4. 

Jaké další vlivy se propsaly do druhé studiové desky dua slavícího deset let na scéně? To uslyšíte spolu s hudebními ukázkami v dubnovém ArtCafé Ondřeje Bambase.

Na poslech ArtCafé můžete navázat další hodinou s hudbou, o které je v rozhovoru řeč.

Pořad připravil: Ondřej Bambas

 

Spustit audio

Související