Rádio Dada a Večerní škola pro pokročilé uvádí existenciální kuchařku Václava Kahudy a Igora Malijevského: Zamlbába

8. říjen 2021

Rohlíky, jablka, tvaroh, vejce, rozinky, rum, máslo, mléko, vanilkový cukr, skořice, Berlín, Straka.

Nakrájené rohlíky pokropíme mlékem a naklademe do máslem vymazaného pekáče. Může být tatínek bába? Nasloucháme folklorním fúzím a přitom klademe nakrájená a oloupaná jablka. K čemu jsou dobrá blata v kancelářském prostoru? Tvarohový krém s vejci, vanilkovým cukrem a v rumu namočenými rozinkami učiníme samotným středobodem báby. Toto sametové nitro za zvuků melancholického postpunku oblékáme opět do šatů z jablek a rohlíků. Jaké jsou nové trendy nakupování jablek v centru města? Vše pomažeme máslem a zasypeme cukrem a skořicí. Budiž bába! Bába v mlze.

autoři: Igor Malijevský , Václav Kahuda
Spustit audio