Rádio Dada a Večerní škola pro pokročilé uvádí existenciální kuchařku Václava Kahudy a Igora Malijevského: Zamlbába
Rohlíky, jablka, tvaroh, vejce, rozinky, rum, máslo, mléko, vanilkový cukr, skořice, Berlín, Straka.
Nakrájené rohlíky pokropíme mlékem a naklademe do máslem vymazaného pekáče. Může být tatínek bába? Nasloucháme folklorním fúzím a přitom klademe nakrájená a oloupaná jablka. K čemu jsou dobrá blata v kancelářském prostoru? Tvarohový krém s vejci, vanilkovým cukrem a v rumu namočenými rozinkami učiníme samotným středobodem báby. Toto sametové nitro za zvuků melancholického postpunku oblékáme opět do šatů z jablek a rohlíků. Jaké jsou nové trendy nakupování jablek v centru města? Vše pomažeme máslem a zasypeme cukrem a skořicí. Budiž bába! Bába v mlze.
Nejnovější hry a četba
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser