Přijďte na koncert Marka Novotného do Rozhlasu

2. květen 2016

Marek Novotný je výrazný pianista, který se dostal na výsluní české jazzové scény v roce 2013 vydáním mimořádného alba Leland Dream, na kterém účinkovali mj. kytarista David Dorůžka nebo bubeník Tomáš Hobzek. Nyní přichází se svým sólovým koncertem ve velkém Studiu 1 Českého rozhlasu.

Zveme do Studia 1 ČRo v pátek 6. května 2016 od 19:30 v ulici Vinohradská 12, Praha. VSTUP VOLNÝ.Přidejte se k události na Facebooku.

Marek Novotný aktuálně rozvíjí vedle svého kvinteta (CD Leland Dream) formaci Poetic Quintet s méně obvyklým nástrojovým obsazením (klavír, trubka, violoncello/basa, flétna a bicí nástroje) kladoucí ještě větší důraz na propojení vážné hudby s jazzem. Spolupracoval nebo spolupracuje s Filharmonií České Budějovice, Feng-yűn Song a Trio PUO ad. Studoval jazzovou kompozici a aranžování na University of Massachusetts (USA) a jazzový klavír na University of Stavagen (Norsko).

Koncert, který nás čeká nyní, nabídne vedle sólového piana, typických stylových fúzí také hudební elektroniku a vizuální vjem v podobě projekce na plátně, jehož autorem je Jaroslav Kořán.

Čtěte také: Jazzový program od 2. 5. do 8. 5. 2016

Spustit audio