Pravda a láska prý zvítězí. Devadesátkové Sedmé nebe Moniky Načevy a Ondřeje Cihláře

12. březen 2023

Do svého březnového Sedmého nebe zve Monika Načeva Ondřeje Cihláře. Ten je u vltavského mikrofonu většinou v roli moderátora pořadu Vizitka, tentokrát si s Monikou prohodil role a odpovídá na její otázky. A mimo to vybírá hudbu, která v pořadu zazní.

Režisér, dramaturg, herec, moderátor, spoluzakladatel a protagonista i spoluautor představení pražského Divadla Vosto5, to je Ondřej Cihlář. „Ze začátku jsme měli s klukama z divadla pocit, že stačí jenom legrace, ale jak jsme stárli, situace se měnila,“ komentuje Ondřej Cihlář vývoj, kterým jako divadelní spolek prošli.

Ondřej Cihlář

„Začala se nám do her dostávat jiná témata. My versus česká společnost a čecháčkovství, které nás vždycky trochu štvalo. A z toho se postupem času rozšířil obzor i k dokumentární formě, to je směr, se kterým přišel Jirka Havelka. Jako například ve hře Dechovka, která pojednává o odsunu Němců na Jihlavsku. Nebo Společenstvo vlastníků, to vzniklo jako taková terapie po schůzích, které musel Jirka absolvovat,“ vypráví Ondřej Cihlář.

V Sedmém nebi mluví také o novém cirkuse, o tom, jaký má vztah k Jarku Nohavicovi nebo proč vybral k poslechu především hudbu z „devadesátek“.

Vizitka
Seznamte se s lidmi, kteří žijí (s) kulturou.
pondělí – pátek 10:00, sobota, neděle 17:00

Spustit audio

Související