Baví mě hledat světy s tajemstvím. Zpěvačka La Petite Sonja v Sedmém nebi Moniky Načevy

11. prosinec 2022

Monika Načeva pozvala do svého prosincového Sedmého nebe zpěvačku La Petite Sonju. Společně vzpomínají na to, jak se poznaly, poslouchají hudbu, která je baví, a mluví o tom, jak tvoří – ať už hudbu nebo kabelky.

„Já jsem velká hračička. Baví mě vytvářet si světy, které mají tajemství, hledat nevyřčené příběhy,“ říká La Petite Sonja, která spoluzaložila roce 2004 elektronický projekt Moimir Papalescu and the Nihilists. Ten získal mimo jiné cenu Anděl za nejlepší album roku v kategorii elektronická hudba a s nímž vydala dvě alba.

La Petite Sonja z Kill the Dandies!

„Dodnes si vzpomínám, kdy a kde jsem Tě poprvé slyšela,“ říká Monika Načeva. „Bylo to v Klubu 007 na Strahově a pro mě jsi byla zázrak. Nadchlo mě, že je tu konečně zpěvačka, která umí stát na pódiu, umí se do toho položit a věřím jí úplně všechno.“

Jedním z dalších hudebních projektů La Petite Sonji je psychedelická skupina Kill The Dandies!, kterou založila s partnerem Hankem J. Manchinim. Scenáristicky a hudebně se pak podílela a také hrála v několika videoklipech. O jednom z nich je v Sedmém nebi také řeč. Jde o video k písni Laura, na které se podílel také americký herec Steve Buscemi.

S Hankem J. Manchinim se La Petite Sonja pod hlavičkou Disco Ocultista věnuje skládání scénické a filmové hudby, což potvrzuje i kompletní soundtrack k filmu Okupace (2021) režiséra Michala Nohejla. Tento soundtrack získal cenu Český lev 2021 za nejlepší filmovou hudbu. Dále se Sonja věnuje tvorbě designových kabelek pod vlastní značkou Vita Occulta či provozování hudebního labelu Drug Me Records, kde s Hankem vydávají svoji hudbu i počiny spřízněných kapel.

Spustit audio

Související