Pozvánka: Bucinatores Orchestra, Studio A

6. duben 2012
Euroradio Jazz Season

Srdečně vás zveme na páteční veřejné natáčení souboru Bucinatores Orchestra v pražském karlínském Studiu A Českého rozhlasu.

Redakce jazzové a populární hudby ČRo 3 – Vltava zde bude připravovat pořad z cyklu Euroradio Jazz Season vysílaný v České republice i v zahraničí prostřednictvím Evropské vysílací unie (EBU).

Amatérské video z koncertu Bucinatores Orchestra s Ondřejem Pivcem:

Bucinatores Orchestra působí od roku 2007 a zaměřuje se nejčastěji na fúze jazzu s vážnou hudbou. Jejím uměleckým vedoucím a aranžérem je trombonista Jan Jirucha ml.

V repertoáru orchestru uslyšíte vedle jeho autorských skladeb mj. orchestrální zpracování hudby z alba Metamorphosis souboru Vertigo, jež letos obdrželo cenu Anděl za nejlepší desku v kategorii Jazz a blues. Čtyři členové Vertiga jsou též členy Bucinatores Orchestra, který sdružuje mnohé další představitele české jazzové špičky.

Úvod koncertu navíc bude patřit menšímu souboru, který se z Bucinatores Orchestra vyčlenil a v jeho osmičlenném podání uslyšíte kompozice saxofonisty Luboše Soukupa a trumpetistky Štěpánky Balcarové.

Akce se koná v pátek 6. dubna 2012 od 19:00 ve „Studiu A“ Českého rozhlasu Hybešova 10, 186 72 Praha 8, poblíž zastávek metra C Křižíkova a Invalidovna a tramvajové zastávky Urxova. Zobrazit na mapě. Vstup na koncert je volný!

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.