Poslouchejte záznam z loňského Mezinárodního dne jazzu. Laco Déczi a the Herbaliser

25. duben 2019

Ve 21 hodin vysílá stanice Český rozhlas Vltava záznam koncertů Laca Décziho a The Herbaliser, kteří loni 30. března vystoupili na Karlově náměstí u příležitosti oslav Mezinárodního dne jazzu.

Jaga Jazzist, Emil Viklický či minus123minut! Vltava odvysílá živě koncerty Mezinárodního dne jazzu

Moon Hooch

Devět kapel, dvě pódia a hlavní hvězda Jaga Jazzist na pražském Karlově náměstí v úterý 30. dubna. Letošní české oslavy Mezinárodního dne jazzu se řadí mezi největší na světě a byly zařazeny do seznamu prioritních akcí organizace UNESCO pod záštitou Herbieho Hancocka. Stanice Český rozhlas Vltava vše živě odvysílá zvukem i obrazem ve spolupráci s festivalem Mladí ladí jazz.

Bouřlivák Laco Déczi se rád obklopuje mladými energickými muzikanty a svým fanouškům už po desetiletí servíruje vlastní osvědčený recept: 1 hrst trumpetového stylu Cliforda Browna, 1 hrst syntetické kombinace smyčců a žesťů, dostatek latinsko-americké hudby, omračující basový groove a be-bop.

The Herbaliser v úvodu své kariéry sice chtěli hrát hip-hop, ale neměli rappera, tak jej vyměnili za jazzové instrumentalisty. Tento krok se jim bohatě vyplatil – stali se jednou z nejslavnějších hip-hopových kapel světa. Dnes už o rappery nemají nouzi a jazzoví muzikanti stále vystupují na jejich koncertech. Na Karlově náměstí představili především repertoár ze své loňské desky Bring Out the Sound.

JAZZOVÉ POŘADY NA ČRO VLTAVA
09:30 JAZZOFON (Všední dny)
18:00 JAZZOVÝ PODVEČER (Všední dny)
21:00 JAZZ & WORLD LIVE (Čtvrtky)

Vltava na Facebooku

Spustit audio

Související