Petr Hudský: Vrah je Zahradník

14. duben 2016
Hra pro tento večer

Původní rozhlasová detektivka aneb Česká domácí zabijačka.

Poslouchejte na Vltavě 14. dubna 2016 ve 20:00. Po odvysílání se hra objeví také na stránce Hry a literatura. Zůstane tam až do středy 20. dubna 2016.


Petr Hudský má s detektivním žánrem bohaté zkušenosti – jako scenárista se podílel na seriálu Kriminálka Anděl televize Nova a pro Českou televizi napsal spletitý příběh plný krvavých vražd s názvem Labyrint. V porovnání s velkolepým sedmidílným snímkem veřejnoprávní televize přinese detektivka Vrah je Zahradník komornější zážitek, doufejme však, že neméně napínavý.

02729752.jpeg

Děj nás zavede do vily manželů Zahradníkových, se kterými se ale nesetkáme - oba jsou totiž mrtví. V centru zájmu dvou vyšetřovatelů se octne nejen zahradník Jan Březina, ale především skupina příbuzných, z nichž se přinejmenším někteří jeví jako podezřelí. Usvědčí kapitán Srnec a poručík Tůma nakonec jednoho z nich? Nebo dala dramaturgyně Kateřina Rathouská hře podtitul Česká domácí zabijačka jen proto, aby posluchače zmátla?


Osoby a obsazení: Kapitán Srnec (Zdeněk Žák), Poručík Tůma (David Novotný), starší syn oběti Oldřich Zahradník (Igor Bareš), jeho žena Eliška (Dana Černá), jejich syn Martin (Ondřej Rychlý), mladší syn Karel Zahradník (Martin Myšička), jeho žena Daniela (Andrea Elsnerová), jejich dcera Sandra (Natálie Řehořová), dcera Helena Zahradníková (Helena Dvořáková), Zahradník Jan Březina (Vladimír Polívka), 1. technik a hlas policisty (Lukáš Křišťan), 2. technik (Vojtěch Bartoš), policista ve službě (Petr Kachtík), velitel zásahu (Tomáš Vacek) a další

Autor: Petr HudskýDramaturgie: Kateřina RathouskáZvuk: Jitka KundrumováZvukový design: Ondřej GášekRežie: Ivan Chrz

Natočeno v roce 2015.

Čtěte také: Všechna dostupná díla na webu Hry a literatura

autor: Tvůrčí skupina literárně-dramatické tvorby
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.