Nakoupili kvůli nám sedmdesát židlí, a to už je závazek. Musica Florea na festivalu Lissa Classica

9. červen 2023

V Lysé nad Labem už třetím rokem probíhá regionální festival klasické hudby italského střihu s rodinnou atmosférou, jak jej sami organizátoři charakterizují. V rámci něj proběhl v polovině května koncert ansámblu Musica Florea, a právě záznam tohoto večera můžete slyšet na Vltavě.

„Místní si hezky zvykají na tuhle novou akci. A pomalu nám chodí i noví posluchači. Já nemám ambice vyprodávat velké haly, ale když přijde ten stabilní počet lidí, dá se program hezky plánovat. A celé zázemí se utěšeně rozrůstá, koncept festivalu pořád v průběhu času vzniká,“ říká jeho zakladatel Lukáš Sommer.

Po úspěšných dvou ročnících se festival rozšiřuje z rodné Lysé nad Labem i do přilehlých měst Čelákovice, Milovice a Přerov nad Labem. „Objevujeme různá místa, která jsou jako stvořená pro naše koncerty. Například čelákovická Vila Volman, tu jsme objevili docela náhodou, seznámili jsme se s tamními provozovateli, slovo dalo slovo a nakonec tam zahajujeme kulturní sezonu. Nakoupili kvůli nám sedmdesát židlí, takže je to velký závazek!“ dodává Sommer.

Spustit audio

Související