Kristýna Šrámková

Pro Vltavu připravuje a moderuje pořad Klapka.

Pochází z Police nad Metují, z kraje pískovcových skal. Klavír si zamilovala už v pěti letech, a tak po gymnáziu vystudovala klavírní hru na Pražské konzervatoři, Hudební vědu na FF UK, klavír a hudební výchovu na PedF UK v Praze. Rok studovala hru na klavír i na Escola Superior de Música de Lisboa, kde také bádala v oblasti portugalské vážné hudby a nechávala se inspirovat oceánem.

Ráda hraje na klavír a skládá, cestuje a dělá čajové obřady obklopena přírodou. Kromě hudby je její velkou vášní jóga, za jejímž studiem se vydala i do indické Dharamsaly. Jako klavíristka, klavírní pedagožka a certifikovaná lektorka jógy se v rámci doktorského studia na PedF UK v Praze věnuje výzkumu vlivu praktikování jógy na hudebníky. Tuto svou metodu předává dál.

Na Vltavě působila jako hudební dramaturg pořadu Mozaika, kde také realizovala projekt hostujících hudebních dramaturgů. V Redakci vážné a jazzové hudby byla autorkou Poledních koncertů, pořadu Taktovka a odpovědnou redaktorkou přímých přenosů koncertů Symfonického orchestru Českého rozhlasu. V současné době dramaturgicky i autorsky tvoří pořad o filmové hudbě Klapka.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové