Jindřich Bálek

redaktor

Zabývá se oblastí klasické hudby.

Narodil se v roce 1976.

S Redakcí kulturní publicistiky spolupracoval od roku 2001 jako externista, od roku 2005 je redaktorem pro oblast klasické hudby.

Pro rozhlas připravil pořady věnované nahrávkám dirigentů Rafaela Kubelíka, Sergiu Celibidacha či houslistky Anne-Sophie Mutterové, ale také historii Soutěže Fryderyka Chopina ve Varšavě. Dlouhodobě sleduje koncertní život u nás i v zahraničí, přináší informace jak o důležitých událostech prezentujících českou hudbu ve světě (Má vlast s Berlínskými filharmoniky r. 2007), tak o hudebních produkcích s obecným morálním dosahem (aktivity klavíristy a dirigenta Daniela Barenboima a jeho orchestru složeného z mladých izraelských i arabských hudebníků). Spolupracoval na pořadu Setkávání mj. s Ladislavem Hejdánkem či Ivanem Medkem.

Po absolvování teplického gymnázia studoval Institut základů vzdělanosti UK, filosofii na FF UK v Praze a dva semestry na univerzitě ve Freiburgu. Během studentských let byl aktivním členem Hudební mládeže České republiky.

Zabývá se hudební kritikou, publicistikou a denními zpravodajskými příspěvky, ale také širšími společenskými a filozofickými souvislostmi vážné hudby. Je pravidelným spolupracovníkem časopisu Harmonie.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové