Jazzový podvečer s Václavem Vraným

24. únor 2021

Dan Bárta, Illustratosphere a hudba, která vloni nevířila prach na pódiích.

Připomeňte si hudbu, kvůli níž by za normálních okolností nikdy nevznikl cestovatelský povídkový podcast Nevinnosti světa, protože jejich autor Dan Bárta by zpíval se svou kapelou Illustratosphere na mnoha českých pódiích. Ani by ho nenapadlo sedět u počítače a sepisovat svoje paměti z toulání po světě.

První povídkový podcast Nevinnosti světa Dana Bárty najdete na webu Vltavy, v aplikaci mujRozhlas a na dalších podcastových platformách.

Na jaře 2020 totiž vyšla deska Kráska a zvířený prach, do které členové Illustratosphere vložili mnoho tvůrčího úsilí, a fakt, že vzniklo něco mimořádného, bylo znát už na premiérovém vystoupení v koncertním Studiu 1 pražské budovy Českého rozhlasu na Vinohradech. Koncert jsme živě přenášeli pro posluchače a už tehdy se tušilo, že s živými vystoupeními to tento rok nebude dobré.

V pořadu Václav Vraný shrne dosavadní tvorbu kapely Illustratosphere, pro níž je nové album Kráska a zvířený prach jednou z nejdůležitějších součástí. Zvláštní důvod tohoto významu se dozvíte v jeho Jazzovém podvečeru.

autoři: Václav Vraný , tvod
Spustit audio