Jaroslav Boček: Případ doktora Karpety

Detektivka s historickými i fantastickými prvky založená na příběhu záhadně zmizelého muže a tajuplných otázkách jeho (ne)smrtelnosti.

Poslouchejte na Vltavě 16. ledna 2016 ve 14:00. Po odvysílání se hra objeví také na stránce Hry a literatura. Zůstane tam až do pátku 22. ledna 2016.


V dramatizaci Bočkova románu se z prostého detektivního případu nečekaného zmizení doktora Milana Karpety rozvine tajuplný příběh o nesmrtelnosti. Z výpovědí doktorových příbuzných a známých se skládá obraz člověka mimořádných schopností a dovedností, který svým životem přesto prochází s velkým nadhledem. Jako kdyby byla jeho zkušenost větší, než může jeden lidský život obsáhnout...


Osoby a obsazení: spisovatel (Zdeněk Buchvaldek), kapitán (Vladimír Brabec), Hedvika Karpetová (Jaroslava Adamová), doktor Milan Karpeta (Pavel Pípal), Saša Válová (Jarmila Švehlová), Petr Vála (Alois Švehlík), sestra Dagmar Amerlingová (Marie Glázrová), sestra Emilka (Veronika Žilková), doktorka Hrábková (Dana Richterová), docent Sirůček (Vladimír Krška), Jiřina Landová (Jiřina Jirásková), profesor Křovánek (Ota Sklenčka) a Zlata Černá (Hana Talpová)

Autor: Jaroslav Boček Dramatizace: Marie LouckáDramaturgie: Jiří HubičkaHudba: Štěpán RakRežie: Josef Hajdučík

Natočeno v roce 1986.

Čtěte také: Všechna dostupná díla na webu Hry a literatura

autor: Tvůrčí skupina literárně-dramatické tvorby
Spustit audio