Jan Němec: Možnosti milostného románu. Román o lásce a o psaní ve věku digitálního smutku

19. květen 2023

O jednom konkrétním vztahu i o vztazích obecně, o psaní v dnešním digitálním světě i o životě v jedné středoevropské zemi v 21. století. Z knihy současného českého prozaika čte Ondřej Brousek. Poslouchejte on-line po dobu čtyř týdnů po odvysílání. Pořad není vhodný pro děti a mladistvé.

Účinkují: Ondřej Brousek, Anna Brousková
Připravila: Klára Fleyberková
Režie: Aleš Vrzák
Natočeno: 2020
Hudební spolupráce: Jan Trojan
Zvuková mistryně: Jitka Kundrumová
Pořad není vhodný pro děti a mladistvé.

Kniha Možnosti milostného románu je bestseller současného autora Jana Němce, ve kterém se oproti předchozímu románu Dějiny světla věnovanému osudům fotografa Františka Drtikola vydal ryze osobní cestou. Hlavním hrdinou Možností milostného románu je totiž člověk až nápadně podobný jemu samotnému. Jmenuje se Jan, je redaktorem v brněnském Hostu a řada dalších reálií také sedí. Ten románový Jan se navíc seznámí s dívkou jménem Nina. A přesně tam všechno začíná.

Kniha Jana Němce Možnosti milostného románu je především románem o lásce. Čteme příběh velkého milostného vzplanutí a poutavé líčení peripetií několikaletého partnerského vztahu. Autorovi však jde především o to pochopit, proč vztah skončil. Na rozvalinách milostného vztahu tak vzniká milostný román. Zážitky a konflikty autor nasvěcuje z různých stran, nahlíží je prostřednictvím nejrůznějších literárních odkazů od nejvýznamnějších textů světového písemnictví až po nejbanálnější bulvární zprávy dneška. To podstatné, hlubinné, ovšem stále znovu uniká mezi prsty...

Radioteka.cz

Spustit audio

Související