Hana Lundiaková: Čudočka. Láska z nádražky

27. červenec 2022

Uhranutí v nádražní hospodě. Dva uprchlíci. Kýčovitě krásná Ukrajinka a muž prchající z vyhaslého manželství do několikadenního milostného dobrodružství, které tentokrát přece musí být fatální! „Všechny ty ludry, čpící na sto honů, čudačky s vydziganými zuby, nymfy jednou nohou v kriminále,“ jak píše autorka Hana Lundiaková, ty všechny jednoho dne nechá za sebou. Povídku v podání Miroslava Hanuše poslouchejte on-line po dobu čtyř týdnů po odvysílání.

Účinkuje: Miroslav Hanuš
Připravila: Ivana Myšková
Režie: Vít Vencl
Premiéra: 19. 2. 2021
Pořad není vhodný pro děti a mladistvé.

Spisovatelka a písničkářka Hana Lundiaková, známá jako Stinka, v časopisecky publikované povídce Čudočka svým vtipně vynalézavým, řízným a roztouženým jazykem v divokém tempu rozehrává příběh nevázané lásky, který si tajně přeje prožít každý z nás. I tento vášnivý příběh má ale své kdyby...

Hana Lundiaková, narozena v Broumově, hrála v kapelách Rudovous, Tři sestry a na klávesy ve skupině Kaspar vor Urbach. V současnosti vystupuje sólově nebo se spoluhráči pod jménem Stinka. Pod tímto pseudonymem vydala i dvě sólová alba. V roce 2010 debutovala svým povídkovým souborem Vrhnout, následovaly novela Černý Klarus a román Imago. Ty trubko!, za který byla v roce 2015 nominována na cenu Magnesia Litera. Její próza Co je ti do toho vyšla v roce 2020 v nakladatelství Větrné mlýny.

autor: Ivana Myšková
Spustit audio

Související

  • České léto na Vltavě

    Ve vysílání nabídneme například výběr z povídek Josefa Škvoreckého, Franze Kafky či Jaroslava Haška, hry Václava Havla či Pavla Kohouta.

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.