Francis Scott Fitzgerald: Příběhy Pata Hobbyho

3. duben 2016

Pět epizod ze života stárnoucího hollywoodského scénáristy. Už nemá chuť, ani sílu, ani nápady. A přece musí denně bojovat o svoje místo na výsluní. V titulní roli Václav Postránecký.

Poslouchejte na Vltavě od 3. dubna 2016 vždy v neděli v 10:30. Po odvysílání se jednotlivé díly objeví také na stránce Hry a literatura. Zůstanou tam vždy po dobu jednoho týdne.


Seriál na motivy výrazně autobiografických povídek Francise Scotta Fitzgeralda o stárnoucím hollywoodském scénáristovi Patu Hobbym. Autor do nich promítá své vlastní zkušenosti filmového scénáristy i kritický pohled na svět hollywoodských studií.


Účinkují: Václav Postránecký, Zlata Adamovská, Zdeněk Mahdal, Ilja Prachař, Alena Vránová, Martin Sobotka a Luděk Nešleha

Autor: Francis Scott Fitzgerald Překlad: Otakar LancDramatizace: Jana KnitlováDramaturgie: Jarmila KonrádováHudba: Petr MandelRežie: Karel Weinlich

Natočeno v roce 1992.

Čtěte také: Všechna dostupná díla na webu Hry a literatura

autor: Tvůrčí skupina literárně-dramatické tvorby
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.