Ensemble Polyharmonique na Letních slavnostech staré hudby. Poslechněte si záznam koncertu

18. červenec 2023

Poprvé na české scéně se představil německý Ensemble Polyharmonique, který do Prahy přivezl duchovní madrigaly a koncerty benátského a zaalpského stylu skladatelů Heinricha Schütze, Claudia Monteverdiho, Wolfganga Carla Briegela, Michaela Praetoria, Giovanniho Legrenziho a dalších. Přímý přenos jsme vysílali 18. července od 20 hodin. 

Ensemble Polyharmonique živě na Letních slavnostech staré hudby 2023
Záznam zahajovacího koncertu 24. ročníku festivalu staré hudby z Kostela Panny Marie a slovanských patronů v Emauzském klášteře v Praze.
Premiérové představení německého Ensemble Polyharmonique na české scéně přineslo duchovní madrigaly a koncerty benátského či zaalpského stylu skladatelů Heinricha Schütze, Claudia Monteverdiho, Wolfganga Carla Briegela, Michaela Praetoria, Giovanniho Legrenziho a dalších.
Připravil Václav Vraný, uvádí Jana Trojanová.

Letní slavnosti staré hudby jsou nejen největším, ale i nejstarším festivalem staré hudby v Praze. Od roku 2000 přivádějí do České republiky světově uznávané hudební interprety, jejichž koncerty přinášejí unikátní spojení architektury a dalších uměleckých druhů jako tanec a divadlo.

Spustit audio

Související