Čajovna

9. srpen 2013

Kultura a životní styl trochu jinak

Každý den od 19 do 20 hodin na Vltavě po celé ČR nebo na internetu.

Pondělí – současnou world music z Afriky, keltských zemí, Skandinávie, Balkánu i z domova mapuje v pravidelné Hudbě na pomezí Petr Dorůžka. Jednou měsíčně uvádí evropský žebříček world music a občas si zve do studia hosty.

Úterý – rozhovory nebo diskuse o kulturních tématech (zejména z oblasti divadla a literatury) uvádí Kateřina Rathouská.

Středa – první týden v měsíci připravuje trojice Ajva (Iva Jonášová), Stano (Standa Zima neboli DJ Stanzim) a Pedro (Petr Janeček) Čajovnu s podtitulem Přestřelka, ve které ke společnému rozhovoru nad hudbou usedají dva hosté, kteří dělají to samé, ale každý trochu jinak. Druhý týden vybírá hudební novinky převážně z indie scény Tadeáš Haager, část odehraných skladeb najdete zdarma ke stažení na webu Čajovny v rubrice Samovar. Třetí týden pouští alternativní hudební novinky Josef Sedloň, rozhovory s výtvarnu připravuje Eva Melo. Čtvrtý týden vybírá a komentuje etnickou hudbu a world music Jiří Moravčík, o divadelním dění informuje Kateřina Dolenská.

Čtvrtek – Pavel Sladký připravuje čtvrteční Čajovny převážně o filmu a dále na různá témata z oblasti životního stylu.

Pátek – první týden v měsíci vysíláme Startér, reprízu pořadu Radia Wave, který vyhledává skryté hudební talenty, druhý týden připravuje reportáže a rozhovory z Brna Radim Nejedlý, třetí patří pořadu Abstrakt se žhavými hudebními novinkami alternativní hudební elektronické scény, který v Plzni natáčí Jiří Hofreitr nebo-li DJ Hoffee, a poslední týden má na starosti výtvarnice a zpěvačka Vladivojna La Chia, pocházející z Ostravy. Má-li měsíc pět týdnů, ujme se předposledního pátku Aleš Opekar, který pro vás připraví mimořádný program, nejčastěji sestřih z koncertu, zaznamenaného Českým rozhlasem.

Sobota - novinky a aktuality zejména z domácí scény alternativní populární hudby vybírá a komentuje Aleš Opekar, většinou v rozhovoru s aktéry hudebního dění. Do pořadů často přispívá Knoflenka recenzemi alb a reportážemi ze zahraničních festivalů. Občas připraví sobotní Čajovnu Michael Kyselka, který portrétuje hudebníky, styly i fenomény.

Neděle - první týden uvádí své hosty Honza Dědek, druhou neděli v měsíci moderuje diskuse na nejrůznější témata Iva Jonášová, týden na to připravuje Čajovnu Igor Malijevský – jeho rozhovory zpestřuje svými odbornými radami němá terapeutka slečna Jarka, poslední neděli v měsíci vysíláme cyklus Hry a dokumenty nové generace.

Spustit audio