Život Davida Galea

9. srpen 2003

Davida Galea, muže pevných morálních zásad a kultivovaného profesora filosofie, studenti velice obdivují. Profesor Gale se zapojil do hnutí, které sleduje všechny aspekty a dopady soudních rozhodnutí, v nichž padne trest smrti. Je zásadním kritikem "absolutního trestu". Podivnou shodou okolností je tento výjimečný člověk sám odsouzen za znásilnění a vraždu a v cele smrti čeká na popravu.

Tři dny před jejím termínem se profesor rozhodne poskytnout exkluzivní rozhovor ambiciózní reportérce Bitsey Bloomové a zveřejnit svůj příběh. Souboj s časem a honba za pravdou může začít. Z Bitsey i z jejího asistenta se stávají opravdoví detektivové, kteří nakonec odhalí celou záhadu kolem profesora Galea.

Kevin Spacey v roli Davida Galea

Slavný režisér Alan Parker (např. Evita, Andělin popel) natočil s dvojnásobným držitelem Oscara Kevinem Spaceym (např. Americká krása) strhující kultivovaný thriller, který napne nervy diváků až do poslední chvíle. Život Davida Galea dospěje k fantastickému rozuzlení. Ve fiktivním příběhu plném otázek a překvapivých řešení uvidíme i hvězdu Titanicu Kate Winslet v roli investigativní reportérky.

autor: Jan Jaroš
Spustit audio